Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytania do Administratora
11-03-2010, 14:10
Pytania do Administratora
Witam,

zgodnie z prośbą zakładam wątek, w którym można zadawać pytania Administratorom.

Chciałabym aby pytania były przemyślane i pozbawione złośliwości. Proszę również, aby nie oskarżać od razu, tylko wstrzymać się do chwili odpowiedzi Smile

(11-03-2010 11:02)Korona Kielce napisał(a):  Witam,
Sprawa ostatnia - pytania do mnie. Proszę bardzo. Muszę kolegę levara zmartwić, że pytań trudnych (czy jak wolisz ciężkich) my jako biuro prasowe dostajemy codziennie masę. Co absolutnie nie znaczy, że na wszystkie musimy odpowiadać. Ale to akurat tyczy się każdego z nas - założę się, że mogę Ci zadać 10 pytań na które Ty nie odpowiesz, nie dlatego, że nie znasz odpowiedzi - a dlatego, że nie chcesz!
Także kwestia pytań pozostaje otwarta - macie ochotę? proszę bardzo utworzyć wątek i pytać. Nie obiecuje oczywiście, że będę odpowiadał codziennie - ale tak często jak bedę mógł.

Pozdrawiam

Do dzieła!Big Grin

-------------

pozdrawiam
Moderator
Big Grin

-------------
"Lot of football success is in the mind. You must believe, you're the best and then make sure that you are."
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
11-03-2010, 16:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2010 17:13 przez peholic.)
RE: Pytania do Administratora
Ponawiam moje pytanie czy jest w planach też telebim od środka stadionu czy narazie zostaje tak jak jest. Pozdrawiam.

levar272 - chodziło mi czy w ogóle sie o tym myśli czy poprzestaje sie na telebimie tym co jest teraz.Rolleyes
11-03-2010, 17:09
(11-03-2010 16:30)peholic napisał(a):  Ponawiam moje pytanie czy jest w planach też telebim od środka stadionu czy narazie zostaje tak jak jest. Pozdrawiam.

Mam prośbę precyzujcie bardziej szczegółowo pytania (nie chodzi mi o dokładną datę ale przynajmniej miesiąc Rolleyes ) , Bo w planach jest nowy sponsor i i rozbudowa bazy treningowej na białogonie.
11-03-2010, 18:42
Mam pytanie które mi zadał mój 10 letni sąsiad Shy Czy jest planowana lub już coś robicie w tym celu odnośnie maskotki klubowej chodzi mi o taką jak jest na Iskrze chyba "kiełek" ???
11-03-2010, 19:06
Jakiś czas temu była mowa o wirtualnym spacerze, czy klub nadal o tym myśli czy z tego zrezygnowano. Czy można sprecyzowac datę powstania tego spaceru ?

Powyższy post wyraża moją osobistą opinie i nie każdy musi sie z nią zgadzac
11-03-2010, 20:09
A ja mam takie pytanko.
Czy kiedyś nasz klub ze wspaniałymi doświadczonymi działaczami od marketingu prześcignie tak renomowaną markę w Polsce jaką jest Odra Wodzisław i załatwią nam sponsora głównego ? Nie takiego ... za "nic", ale takiego z prawdziwego zdarzenia. Stadion mamy ? mamy ... kibiców mamy ? mamy, piłkarzy mamy ? mamy ... bazę treningową mamy ? mamy. Sponsora mamy ? Nie mamy chociaż poszukiwania trwają od początku gry w 1 lidze, miało się poprawic po awansie, awans jest a sponsor gdzie ?

[Obrazek: j5fq07.jpg]
12-03-2010, 00:02
"Korona Kielce"-czy nie mogłeś od razu tak napisać?
Tylko zwlekac z odpowiedzia na różne pytania?Każdy z nas jest kibicem Korony i ma pełne prawdo wiedzieć,kiedy (ewentualnie) powstanie sklep kibica,pojawi sie potencialny sponsor (zreszta co do tego sponsora to ja sobie daruje).Nikt tu nie chce wiedziec więcej,tylko te podstawowe rzeczy.Aha.Napisałeś że jestes ciekaw, ilu z tych krzykaczy bedzie kupować gadżety przez sklep internetowy.Nie wiem co miałes na mysli,lecz zabrzmiało to troche jak wysmiewanie ludzi którzy chca aby ten sklep zaistniał.Chyba że ja to zle odebrałem.Zreszta nie wiem co cie to obchodzi,ilu z nas bedzie robić zakupy przez ten sklpe internetowy,
Ty za to płacił nie bedziesz.To nie jest pytanie,lecz odp na twój post.

Teraz pytam.Czy pojawi sie na stronie głównej (nie wiem jak to nazwać) informacja przed każdym meczem,ile zostało kupionych biletów na dane spotkanie?Zapomniałem,mozna jeszcze troche ulepszyc ta stone główną,bo jak narazie to mało jest na niej informacji z klubu.Moim zdaniem.

MKS KORONA KIELCE
12-03-2010, 14:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2010 14:46 przez Korona Kielce.)
Witam to zaczynamySmile
- kwestia telebimu: Telebim został zainstalowany na zewnątrz a nie wewnątrz z bardzo prostego powodu. Możliwość pozyskania reklamodawców na ekranie działającym codziennie jest zdecydowanie większa niż na takim który działa tylko podczas meczów (7-8 razy w ciągu pół roku). Oczywiście zdajemy sobie sprawę z tego, że atrakcyjność meczów (ogólnego widowiska) na Arenie Kielc, zdecydowanie by się podniosła, ale koszty takiego przedsięwzięcia są nie proporcjonalne do zysków. Dodatkowo zgodnie z przepisami UEFA/FIFA na ekranie (telebimie) nie można pokazywać żadnych powtórek tylko bieżące wydarzenia na boisku. A przecież w czasie meczu i tak każdy patrzy na boisko - a nie na ekranSmile. Jeden ekran to kilkadziesiąt tysięcy euro, plus duże koszty energii. Na chwilę obecną ważniejszą dla klubu sprawą są bandy wideo. Na ostatnim meczu z Polonią Bytom były testowane od jednego z producentów. W obu przypadkach priorytetem jest zwiększenie możliwości dla potencjalnych reklamodawców, a co za tym idzie zwiększenie wpływów do klubu.

- Czy pojawi sie na stronie głównej (nie wiem jak to nazwać) informacja przed każdym meczem,ile zostało kupionych biletów na dane spotkanie - Nie widzę potrzeby aby tak było, w momencie wprowadzenia sprzedaży internetowej biletów, będzie pewnie taka możliwośc - ale na chwilę obecną nie ma takiej potrzeby. W momentach "kryzysowych" np. kończące się bilety - klub informuje o tym na stronie internetowej, oraz za pośrednictwem lokalnych mediów (patrz mecz z Lechem, czy zeszłoroczny z Widzewem Łódź)
- mozna jeszcze troche ulepszyc ta stone główną,bo jak narazie to mało jest na niej informacji z klubu - myślę, że akurat z tym nie jest najgorzej. Wszystkie najważniejsze informację pojawiają sie na stronie, wszystkie kluczowe podajemy jako pierwsi. Trzeba pamiętać też, że podajemy tylko oficjalne info, a nie spekulacje, plotki itd. Oczywiście, że można to wszystko poprawić, zwiększyć ilość newsów, ale pamiętajmy, że wszystko kosztuje.
- Jakiś czas temu była mowa o wirtualnym spacerze, czy klub nadal o tym myśli czy z tego zrezygnowano. Czy można sprecyzowac datę powstania tego spaceru Spacer jest gotowy - wygląda naprawdę super. Pozostały delikatne poprawki i modyfikacje. Daty ogólnego dostępu nie podam, mam nadzieję, że będzie to szybciej niż dalej.
- kwestia sponsora głównego: poruszana wielokrotnie przez wielu, m.in. prezesów Korony. Poszukwiania i rozmowy trwają - nie możecie też oczekiwać, abysmy o wszystkim na ten temat informowali. Bardzo nie na miejscu są porównania do innych klubów, np. do Odry - bo ogólnie nie są znane warunki umowy na jakich Fortuna znalazła sie na koszulce. Przez wielu nazywana jest sponsorem głównym - czy to, że jest na koszulce to znaczy ze jest takim sponsorem? Wcale nie, podejrzewam, że kwota za jaką Odra sprzedała miejsce na koszulce, w Kielcach wystarczyła by na to aby forma pokazała się na kilku bandach przy boisku. Ale mówie, to tylko moje podejrzenia. Pojawiały się wcześniej także sugestie, że w "ręcznych" z naszego miasta jest lepiej, bo co troche nowi sponsorzy, bo Targi Kielce itd itd. Zauważcie, że Targi są także jednym za sponsorów Korony, i uwierzcie na słowo, że ich finansowy udział w Koronie jak i w Vive jest bardzo zbliżony. Jednak za to co przekazują Vive - zostali sponsorem tytularnym, u nas mają reklamy przy boisku. To są inne realia, inne budżety, inne ceny, inne środowisko, inne wszystko. Nie porównujcie dlatego w ten sposób. Ani klubów z innych dyscyplin - bo to totalnie bez sensu. A klubów z jednej dyscypliny także - trzeba wziąć bardzo dużo rzeczy pod uwagę. Miasto, populacja, historia, kibice, biznes dominujący, kwestie własnościowe w klubie, znajomość marki oraz WYNIKI i wiele wiele innych. Podsumowując - rozmowy trwają - nie są łatwe, ale powolutku do przodu.
- Czy jest planowana lub już coś robicie w tym celu odnośnie maskotki klubowej chodzi mi o taką jak jest na Iskrze chyba "kiełek" ??? - kiedyś mył taki pomysł, aby maskotka był Kubuś Puchatek - zgodnie z tym co często pokazywane jest na oprawach naszych kibiców - okazało się, że nie można, bo potrzeba mieć wykupione prawa od właściciela - ogromnie drogie. Na chwilę obecną pomysł maskotki umarł śmiercią naturalną. Choć może odżyje.

Ufff, mam nadzieję, że wystarczająco.

--------------
pozdrowienia
Moderator Tongue
http://www.korona-kielce.pl
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
12-03-2010, 15:41
No i super.Bardzo potrzebny wątek.
Za odpowiedzi (wg mnie wystarczające) dziękujemy.
12-03-2010, 16:12
Można ??? Można Big Grin i chyba wszyscy są zadowoleni Shy
1.Mam pytanie dotyczące "klub 100" czy istnieje coś takiego czy myślicie o tym ???
2.Czy myśleliście o akcji nie wiem jak to nazwać "pomóż klubowi-klub pomoże tobie" chodzi tu o pomoc na rzecz klubu sprzątnie,odśnieżanie,rozklejanie plakatów za bilet na mecz ??? (znam parę osób dla których wydanie nawet 10 zl co tydzień jest wydatkiem)
3. Czy w klubie jest psycholog sportowy???
Odpowiedz 

Skocz do: